FESS ameliyatı Kronik sinüzit, nazal polipozis, inverted papillom, burun içi tümörler, sinüs tümörleri, beyin omurilik sıvısı kacağı (BOS fistülü) tamiri gibi bircok hastalık için yapılmaktadır.
FESS ameliyatı Kronik sinüzit, nazal polipozis, inverted papillom, burun içi tümörler, sinüs tümörleri, beyin omurilik sıvısı kacağı (BOS fistülü) tamiri gibi bircok hastalık için yapılmaktadır.
Ameliyat sonrası hastanede yaklaşık 5 saat kadar kalınır. Sabah yapılan operasyonlarda öğleden sonra hasta taburcu edilir. Ameliyattan 1 gün sonra normal günlük yaşantıya dönülür.
Hastalarıma burun estetiğinden en az 10 gün önce kan sulandırıcı aspirin vb. ilaçları almamasını öneriyorum. Ameliyat öncesi morlukları önleyici bir yüz kremi yazıyorum ve bu kreme 1 hafta önce başlamasını öneriyorum.
Nefes almayı zorlaştıran geniz eti büyümesi problemi günümüzde buharlaştırma yöntemi ile ağrısız ve kanamasız bir şekilde uygulanabilmektedir. Geniz eti ameliyatının buharlaştırma yöntemi ile uygulanması sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalara nitelikli bir şekilde uyulması durumunda kanama gerçekleşmemektedir.
Yaşam kalitesini önemli ölçüde olumsuz etkileyen alerjik rinit problemi belirli zamanlarda akut duruma geçmektedir. Bunun yanı sıra hem burun eti teşhisi konulmuş hem de alerjik rinit problemi yaşayan hastalarda tedavi planlaması öncelikle alerjik rinit probleminin neden olduğu şikayetlerin ortadan kalıdırlması ile mümkün olabilmektedir. Daha sonra burun eti tedavisi uygulanmaktadır.
Sinüzit probleminin başlıca belirtileri; burun tıkanıklığı, burun ve geniz akıntısı, uzun süre geçmeyen enfeksiyona bağlı hastalıklar, yüzde basınç hissi, baş ağrısı, gözlerde sulanma, diş ağrıları ve kaliteli uyku süreci yaşanmaması sonucunda gelişen konsantrasyon bozukluklarıdır.
Genellikle orta kulakta sıvı birikmesi probleminin kronikleşmesinde başvurulan kulak tüpü ameliyatı günümüzde oldukça güvenilir bir şekilde uygulanabilmektedir. Bu ameliyat genel anestezi uygulaması altında 10 dakika sürmektedir. Yerleştirilen kulak tüpünün iyi bir şekilde korunması için birtakım önlemler alınması gerekmektedir.
Özel dalga boylu, yüksek yoğunluklu ışık ile burun içinin aydınlatılmasıdır.
Sinüzit probleminin evde tedavisi mümkün değildir. Ancak alınabilecek çeşitli önlemler ile sinüzit probleminin açığa çıkardığı şikayetlerin önüne geçilebilmektedir. Bu önlemler aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir; - Alerji oluşturabilecek durumlardan kaçınılmalıdır. - Yaşam alanlarındaki havanın nem dengesi doğru şekilde oluşturulmalıdır. - Sigara kullanılan ortamlarda bulunulmamalıdır. - Üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunulmalıdır. - Bağışıklık sistemi güçlü tutulmalıdır.