Horlama Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
Horlama tedavisinde özellikle radyofrekans yöntemi, genel anestezi alması zor olan hastalada ve poliklinik şartlarında uygulanabilecek yöntem olması nedeniyle dikkat çekmektedir. Diğer cerrahi ameliyatlara göre başarı oranı düşük olmakla birlikte, özellikle dil kökü büyümelerinde penk yöntemiyle ve bademciklerin alınması ve lateral farenkopilas yönmet ile konbine edildiği taktirde etkinliği gerçekten çok yüksek olan operasyonlardan bir tanesidir. Yumuşak damakta da tercih edilebilir. Özellikle poliklinik şartlarında efektifliği diğer yöntemler kadar olmamakla birlikte dil kökünce çok yüksek düzeydedir.
Radyofrekans Nasıl Uygulanır?
Sadece dil kökü radyofrekans yapılan hastalarda iyileşme süreci operasyondan bir gün sonrasında normal işine dönebilmektedir. Çünkü dikiş yada herhangi bir tampon uygulaması yada hastanede yatış gerektirmemesi sebebiyle çok rahatlıkla uygulanabilecek bir yöntemdir.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Uyku Apnesi Ameliyatı
Uyku apnesi ameliyatı, son yıllarda problemi yaşayan pek çok hastada uygulanmış ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Halk arasında horlama ile karıştırılan ancak basit horlama şikayetinden çok daha ciddi problemlere yol açan uyku apnesi ile ilgili b
Devamını OkuHorlama Tedavisi
Genellikle erkeklerde görülmektedir ve bunun nedeni; erkeklerde yağlanmanın üst bölgelerde kadınlarda ise alt bölgelerde oluşmasıdır. Horlama problemi özellikle hastanın kendisi değil yakın çevresi tarafından fark edilmektedir.
Devamını OkuGenizeti Küçültme
Çocukluk yaş gurubunda en sık görülen hastalık olan geniz eti, burun arkasında yer alan rosenmuller fossa adı verilem boşlukta yer alır. Özellikle 2-10 yaş arası cocuklarda genetik yatkınlık, gecirilen üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerjik yapı
Devamını Oku