Geniz Eti Küçültme Ameliyatı Sonrası Öksürük
Çocuklarda nefes almayı zorlaştıran geniz eti büyümesi, gecikmiş gelişimsel problemlere kadar önemli sorunlara neden olabilir. Buna rağmen, birçok ebeveyn, burun geçişlerinin birkaç yıl sonra daralacağını düşünerek, çocukları üzerinde çalışmak istemeyebilir. Özel bir teknoloji kullanarak etin alınmasını sağlayan plazma yöntemi, ameliyat korkusunu ortadan kaldıran ve çocukları rahatlatan yeni bir tedavi yöntemidir.
Uyku Sırasında Solunum İçin En Önemli Tanı Kriterleri
Genetiği değişmiş etlerin teşhisi nazal endoskopi ile kolayca tespit edilebilir. Bununla birlikte, en önemli tanı kriteri ebeveynlerden çocuğun uyku sırasındaki nefesi hakkında alınan bilgilerdir. Her bir insanın yüzünün yapısı farklı olduğu için, bir çocuğun solumayı engelleyecek kadar büyük bir burun boyutunun olması başka bir çocukta aynı miktarda acıya neden olmayabilir.
Muayenede nefes almayı engelleyen başka bir problem ortaya çıkabilir. Bazen büyük bademcikler genişlemiş nefritlere eşlik edebilir. Bu gibi durumlarda, burun eti ile birlikte bademciklere de müdahale gerekebilir. Geniz etini almak, alerjisi olan bir çocukta solunum sıkıntısına neden olan sorunları ortadan kaldırabilir ve hastanın alerjilerle daha kolay başa çıkmasını sağlayabilir.
Geniz Eti Ağrı Olmadan Alınabilir
Geniz etini çıkarmak için kullanılan eski yöntemlerde, ameliyat alanı doğrudan görüş alanı içinde olmadığından, her iki burun geçişi tamamen kaldırılamazdı ve kanamayı durdurmak için bir tampon yerleştirilmeliydi. Ayrıca, burun geçişleri işlem sırasında tamamen görülemediği için et alınamaz, sonraki dönemlerde tekrar büyüyebilir ve işlemin tekrarlanmasına neden olabilir.
Son yıllarda kullanılan teknolojik yöntemler ile geniz eti ameliyatı plazma yöntemi ile yapılabilmektedir. İleri teknoloji kullanılarak, buharlaştırma yoluyla etin yok edilmesi sağlanır. Bu yöntem deneyimli ellerde doğru uygulandığında nazal et tamamen çıkarılabilir ve nüksetme riski daha düşük olacaktır. Sürecin en büyük avantajlarından biri, tampon gerekmeden ve kanama olmadan geniz etinin alınabiliyor olmasıdır. Bu yöntem çevreleyen dokulara zarar vermeden uygulanır, ağrı olmaz ve işlem çok daha kısa sürer. Böylece daha az anestezi alan çocuklar kısa sürede okula ve sosyal hayata dönebilirler.
Plazma Teknolojisi Önemli Rahatlık Sağlar
Plazma enerjisindeki hetiril, yüksek seviyelerde radyo frekans enerjisi kullanılarak yapılmaktadır, doku ve havadaki su buharının iyonlaşması ve bir plazma desteği ile operasyon tamamlanmaktadır. Ortam için gerekli olan sodyum iyonu (Na) izotonik, yani tuzlu su çözeltisinden gelir. Tuzlu su çözeltisindeki sodyum iyonu, hem plazma için gerekli olan sodyumu hem de geniz eti ameliyatı için yapılacak işlemin alanının temiz kalmasını sağlar. Bu iyon, plazma kanalına giren dokuyu buharlaştırılarak uzaklaştırabilir. Böylece, adenoid doku birkaç dakika içinde kanama olmadan tamamen çıkarılır.
Buharlaşan doku bir vakumla çekilir. Aynı prosedür bademciklere de uygulanabilir. Buhar metodu kullanılarak gerçekleştirilen işlem sırasında, çalışma alanı kör yere denk geldiğinde tüm çalışma alanı 10 kez büyütülerek bir cerrahi mikroskop kullanılarak gözlenebilir.
Radyofrekans Yöntemiyle Geniz Eti Cerrahisi
Teknolojinin gelişmesiyle operasyonlar daha kolay ve daha güvenilir hale geliyor. Bu alanda kanama olmadan ve ağrısız cerrahi uygulamalar bademcikler ve geniz eti ameliyatlarında kullanılmaktadır. En çok kullanılan yöntem radyo frekans yöntemidir. Avantajları şu şekilde sıralanabilir:
- Klasik cerrahinin dezavantajlarını ortadan kaldırır.
- Operasyon süresini kısaltır.
- Acı olmadan ameliyat yapılmasını destekler.
- Ameliyat sonrası iyileşme daha hızlı gerçekleşir.
Bunun yanı sıra geniz eti radyo frekans cerrahisi için ideal yaş aralığı 3-10 yaşları arasıdır. Yetişkinlerde geniz eti ameliyatları çocuklara göre daha acı vericidir, çünkü işlemden sonra ağrılıdır ve iyileşme süreci uzundur.
Geniz eti cerrahisi diğer cerrahi işlemlerden daha az risklidir. Bununla birlikte, genel anestezi altında gerçekleştirilen bu cerrahi prosedürde, çocuklarda daha dikkatli olmak ve uzmanlar tarafından gerçekleştirilenler özellikle önemlidir. Ameliyat sonrası kanama riski, ameliyat sırasında oluşabilecek kanamanın riskli olması halinde düşünülmelidir. Kanama çok fazlaysa, mümkün olan en kısa sürede doktora danışmalısınız.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kulak Zarı Problemleri Nelerdir?
Kulak zarı, ses dalgaları göründüğünde titreşen ince bir zardır. Orta kulak, kulak zarı arkasındaki hava dolu bir alandır. Kulak zarı titreştiğinde, orta kulak boşluğundaki küçük kemikler (örs, üzengi, çekiç) titrer ve sesi iç kulağa iletir. İç kulak
Devamını OkuBuharlaştırma Yöntemi Hangi Durumlarda Uygulanır
Tıp alanında gün geçtikçe daha yaygın şekilde kullanılan buharlaştırma yöntemi, kullanım alanında da artış gözlemlenen bir teknoloji olarak karşımıza çıkmaktadır
Devamını OkuUyku Apnesinin Tedavi Yöntemleri
Uyku apnesi, horlama ve uyku solunum durması olarak tanımlanır. Uyumak, ortalama insan hayatının üçte biri kadar süreyi kapsar. Sağlıklı bir yaşam tarzı için çok önemlidir.
Devamını Oku