Boğaz

Boğaz, burun ve kulak organları ile birbirine bağlıdır. Bu nedenle gerek kulakta gerekse de burunda yaşanan herhangi bir problem boğazı da etkilemektedir. Aynı zamanda boğaz bölgesinde de yaşanan problemler nedeni ile bademcik ve geniz eti iltihabı gibi durumlar açığa çıkabilmektedir. Aynı zamanda genellikle horlama ve uyku apnesi problemlerinin tedavisinde etken bir alandır. Horlama ve uyku apnesi problemlerinin erken tanı ve tedavisi günlük yaşamda hissedilen şikayetlerin ortadan kalkmasının yanı sıra uzun vadede daha ciddi hastalıkların yaşanmasının önüne geçecektir. 

 

Bademcik Buharlaştırma

Tıp alanının teknolojik ilerlemeler ile birlikte gelişmesi; hastalıkların tanı ve tedavisinde yeni yöntemlerin uygulanmaya başlamasını sağlamıştır. Bu yöntemlerden biri de buharlaştırma yöntemidir.

Devamını Oku
Horlama ve Uyku Apnesi

Horlama, kişinin uyku ve buna bağlı olarak yaşam kalitesini düşüren önemli bir problemdir.

Devamını Oku
Buharlaştırma ile Genizeti

Geniz eti küçültme işlemi günümüze kadar pek çok yöntem ile uygulanmıştır. Günümüzde ise bu problemin tedavisi buharlaşma yöntemi (Plasma Yöntemi) ile konforlu bir şekilde uygulanabilmektedir. 

Devamını Oku
Uyku Apnesi

Uyku apnesi, genel anlamda özetlenecek olursa, uyku esnasında solunum durması olarak tanımlanabilmektedir. Ancak uyku apnesinin ne olduğunu tam olarak kavrayabilmek için, öncelikle uykunun ne olduğuna ve işlevlerine göz atmamız gerekmektedir.

Devamını Oku
Uyku Apnesi Ameliyatı

Uyku apnesi ameliyatı, son yıllarda problemi yaşayan pek çok hastada uygulanmış ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Halk arasında horlama ile karıştırılan ancak basit horlama şikayetinden çok daha ciddi problemlere yol açan uyku apnesi ile ilgili b

Devamını Oku
Horlama Tedavisi

Genellikle erkeklerde görülmektedir ve bunun nedeni; erkeklerde yağlanmanın üst bölgelerde kadınlarda ise alt bölgelerde oluşmasıdır. Horlama problemi özellikle hastanın kendisi değil yakın çevresi tarafından fark edilmektedir.

Devamını Oku
Uyku Apnesinde Dil Kökü Cerrahisi

Dil kökü cerrahisi adı altında uyguladığımız birkaç yöntem var. Bunlardan bir tanesi; Dil askısı yöntemi. Dil askısı yönteminde özellikle çelik bir tel ile dil kökünden geçen, aşağı seviyelerde bir kemik dokuya bağlı olarak dilin aşağı çekilmesine ba

Devamını Oku
Horlama Tedavisinde Peng Yöntemi

Horlama özellikle son yıllarda cerrahi tekniklerdeki gelişmeler ile başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir. Horlama yumuşak damak sarkması ve küçük dil büyümesine bağlı ise en etkili yöntemlerden bir Peng yöntemidir.

Devamını Oku
Horlama Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi

Horlama tedavisinde özellikle radyofrekans yöntemi, genel anestezi alması zor olan hastalada ve poliklinik şartlarında uygulanabilecek yöntem olması nedeniyle dikkat çekmektedir

Devamını Oku
Bademcik Küçültme

Bademcik sorunları ve bademcik ameliyatı sıklıkla karşılaşılan ve aileleri mutsuz eden KBB hastalıklarının başında yer almaktadır.

Devamını Oku